Annemiek-in-Australie.reismee.nl

I love Australia!

Hi dutchies,

Vorige week woensdag ben ik dan echt vertrokken uit Geelong. Het liep allemaal iets anders dan gepland, maar daarover later meer! In mijn vorige blog vertelde ik dat ik eind februari nog een keertje naar de Great Ocean Road ging. Het is zo awesome en omdat ik toch zo dichtbij was, ging ik nog een keertje! Samen met een paar andere au-pairs uit Melbourne gingen we en het was super gezellig. We hadden mooi weer (altijd fijn met al die mooie stranden) en we sliepen in een heel leuk hostel in Apollo Bay. Het was echt een typisch surfers hostel inclusief hangmatten en surfers.

Verder werkte ik gewoon elke dag en dat ging goed, Annie is echt heel cute! Ze had alleen wel ontzettend veel slaapproblemen, dus dat was wat minder. Er waren hier trouwens allerlei warmterecords voor maart, het was negen dagen boven de 30 graden, het leek nog volop zomer. Ookal is het officieel herfst, maar de afgelopen dagen is het wel echt heel wat afgekoeld en heel wat regen. Jullie lachen vast als ik vertel hoeveel graden het is en wij dat koud noemen, maar je raakt toch wel snel gewend aan de warmte. Maar we mogen niet klagen want in Nederland is het volgensmij echt niet normaal koud.

Wat ik altijd al wou doen in Australië was surfen en inmiddels heb ik dat ook gedaan! Het was echt geweldig! Ik had samen met een andere au-pair een surfles in Torquay. Torquay is echt de surf plaats van Victoria. Er worden grote surfwedstrijden gehouden (rip curl pro) en er zijn heel wat andere surfers te vinden. Wel is de zee er nogal ruig en zijn er hoge golven, pfoe dat was nog wel even wennen. Maar het ging eigenlijk best goed, het was vrij makkelijk om een golf te pakken, aangezien de golven echt heel goed en hoog waren, het lastige was natuurlijk het staan op je board. En ik ben ook heel wat keren er natuurlijk afgevallen, haha! Maar ook een paar keer gestaan :). Ik ben zeker van plan nog een keertje te gaan surfen bij de eastcoast.

Ook ben ik nog een weekendje naar the Grampians geweest, een national park zo\'n vier uur van Geelong. Samen met een Zweedse, Duitse en Nederlandse au-pair. We twijfelden eerst nog wel even, omdat er door de warmte heel wat bosbranden geweest waren, maar gelukkig nergens last van gehad. Wel veel zwartgebkladerde bomen etc. Echt heel mooi is het daar en we sliepen ook weer in een hostel. Omdat het de volgende dag heel warm zou worden besloten we maar vroeg op te staan om een beetje aan de warmte te ontkomen. Dat viel nog best tegen! We deden een walking track, die level moeilijk had, dus het was een hele klim zeker met al die warmte. Maar toen we nou eenmaal er waren hadden we wel echt een super mooi uitzicht! Dus dat was het zeker waard.

De planning was dus dat ik eigenlijk donderdag 28 maart mijn laatste werkdag zou hebben in Geelong en vrijdag zou vertrekken naar Adelaide. Drie weken terug vroegen mijn hostouders of ik even wou komen.De uren van mijn hostmum waren in haar laatste twee werkweken ingekort, dus die volgende dag zou mijn laatste werkdag zijn. Dat was nog wel even een gedoe en chaos, want ja daar had ik natuurlijk niet op gerekend. Dus ging ik snel op zoek naar een baantje. Ik had geluk dat ik zo snel iets gevonden had! Zaterdag vertrok ik bij de familie en maandag kon ik al beginnen op een farm. Zaterdag en zondag sliep ik bij een van de au-pairs in Geelong en maandag vertrok ik dan naar de farm. Het was een reis van vier uurtjes, voor Australische begrippen valt dat mee! De mensen van de farm waren echt super aardig en het werk was best goed te doen! Ik moest de beesten eten geven en verder nog andere klusjes doen. Ze hadden teveel dieren om op te noemen maar o.a. kippen, geiten,schapen, koeien, paarden en een varken. Daar rende ik dan achter de kippen aan en met een geit aan een lijntje, als een echte farmergirl! De eerste dagen was ik de enige backpacker daar maar na een paar dagen kwam er een duitse en franse jongen. Dat was wel heel gezellig! Ontzettend gelachen met hun. Zo was het varken een keer ontsnapt dus wij met z\'n alle dat varken proberen te vangen en terug in zijn hok te doen. Nou die varkens zijn echt eigenwijze beesten en lopen altijd in de weg, en ze zijn ook niet even aan de kant te duwen helaas, maar gelukkig hadden we hem weer terug in het hok weten te krijgen.

Zaterdag vertrok ik van de farm weer terug naar Geelong. Ik wou graag nog even met de andere au-pairs in Geelong meeten. Samen met wat andere au-pairs ook nog uitgeweest. Het uitgaan hier in Aus is wel echt heel anders dan in Nederland. Je moet overal entree betalen om binnen te komen, de drankjes zijn meeega duur en bij veel clubs is er een dresscode. Zo is de kans groot dat je er niet in komt als je jeans, all stars of vans aan hebt. Alle meisjes zijn ook echt super dressed up, korte jurkjes, hoge hakken en een dikke laag make-up. Wat ook best raar is dat voordat je ergens naar binnen gaat, iedereen geregistreerd wordt door middel van een foto.

Ik had niet echt een plan nog voor wat ik de dagen erna gaan doen, want aangezien ik mijn vlucht naar Adelaide al vanaf Melbourne geboekt had, moest ik toch in de buurt blijven... Maar ik kon gelukkig bij een van de au-pairs in Geelong een paar daagjes verblijven. Super aardig en dat scheelde weer wat geld! Eigenlijk was ik van plan één of misschien twee nachtjes te blijven, maar ik ben uiteindelijk drie nachtjes daar gebleven. Haar hostouders waren zo aardig en ik mocht zo lang blijven als ik wou. Dus woensdag was mijn laatste dagje in Geelong. Dinsdag nog even alle au-pairs dag gezegd. Ook al was ik er maar twee maanden, we waren echt een hecht groepje dus dat was wel heel leuk en we gaan hopelijk ook in Europa met z\'n alle afspreken.

Woensdag vertrok ik naar Melbourne. Ik wou nog een paar dingen van Melbourne zien en moest nog wat dingentjes regelen. Ik moest een prik halen, omdat ik naar Bali ga en was een paar spulletjes bij mensen in Melbourne vergeten. Donderdag vroeg een duits meisje of ik mee wou naar de moonlight cinema. Super leuk en ze had ook nog eens gratis kaartjes :). Het was echt een hele mooie locatie, buiten in de botanical gardens, met een mooi uitzicht op de skyline van Melbourne. En ook nog een leuke film, safe haven! Vrijdag was het tijd om naar de volgende besteming te gaan, Adelaide. Toch best wel raar om te vertrekken uit Victoria, ben er toch zo\'n drie maanden geweest. Ik had alleen niet echt een slimme actie, ik kwam namelijk best laat aan in Adelaide en had helemaal niet gecheckt of de receptie van het hostel nog wel open zou zijn. Dus die bleek natuurlijk allang gesloten te zijn, oeps... Ik had zo\'n geluk dat de deur alleen perongeluk nog open was naar de receptie. Alleen dan is er nog een tweede deur die op slot zat naar het hostel zelf. Dus ik kloppen en gelukkig zat daar nog een franse backpacker zijn pasta te eten, waardoor ik gelukkig het hostel binnen kwam! Adelaide is wel een leuk stadje, maar echt heel veel te doen is er niet. Afgelelopen zondag was ik wel naar iets leuks geweest, port Adelaide. Daar kon je op een boot gaan om dolfijnen te spotten! Er zijn daar de enige inlandse dolfijnen ofzoiets en het was echt heel vet. Het grootste gedeelte zagen we heel wat dolfijnen, maar toch wel redelijk ver weg nog. Maar wat een geluk hadden we, want in de laatste tien minuten kwamen er drie dolfijnen echt precies naast de boot zwemmen :).

De mensen in Adelaide zijn ook echt zo aardig. De eerste twee nachten sliep ik in een hostel, maar gister ging ik couchsurfen! Wou ik altijd eens proberen en het scheelt ook weer wat geld natuurlijk. Gister ging ik couchsurfen bij local Ian, een aardige echte Aussie! Er was ook een Engelse jongen en een Duits meisje daar, die in hun campervan op de oprit sliepen. Voor de mensen die couchsurfen niet kennen, het idee is zeg maar dat je niet alleen maar andere touristen en backpackers ontmoet, maar ook de locals. En maandag ging ik bij een ander adresje couchsurfen. Een heel aardig meisje en er waren ook nog twee andere duitse couchsurfers. En uiteindelijk kwamen er nog twee Italianen en een zweed bij, dus dat was een vol huis!

Wel echt een goeie planning dat ik net nu het kouder word naar het warme weer ga. Want inmiddels ben ik bij de eastcoast samen met Charlotte, een Nederlandse au-pair aan het reizen. En het is echt geweldig hier! We zijn nu op magnetic island en ik kan je zeggen het is echt paradise hier, we zijn heel erg aan het genieten:). Ooja, ik heb mijn vlucht naar Nederland omgeboekt naar zeven mei. Dus op acht mei kom ik aan op Schiphol! En verwacht ik iedereen daar, haha. Het is al over ruim een maand, de tijd gaat zo snel, maar ik heb wel zin om iedereen weer te zien.

Liefs,

Annemiek