Aangekomen in Sydney!
G´day mates!
(Hierbij mijn eerste blog van zaterdagochtend, heb alleen nu pas internet) Terwijl ik deze blog schrijf zit ik op bondi beach, echt super gaaf! (ook wel bekend van het programma bondi rescue). Het is nog 's ochtends vroeg, maar toch zijn er al heel wat surfers. De golven zijn echt meeeega en de lifeguards zijn ook druk bezig zielige surfertjes te redden. Ik moet nog even wachten tot ik kan inchecken bij het hostel, maar ik vermaak mij hier wel op het strand :). Mijn naam is alleen echt onmogelijk uit te spreken voor Australiërs merkte ik al gelijk toen ik in het hostel aankwam, na 3x te herhalen heb ik het maar vanaf een briefje laten zien, haha :) En de eerste backpacker die ik tegenkom, is natuurlijk lekker typisch een Nederlander!
Voor degenen die het nog niet wisen, zal ik eerst even vertellen wat ik hier in Australië ga doen. Al heeel lang was mijn plan om als au-pair naar het buitenland te gaan. Heel lang heb ik geen idee gehad wanneer ik precies zou vertrekken want dat hing dus af van wanneer ik mijn rijbewijs zou halen en een gastfamilie zou vinden. Toen mijn rijbewijs in oktober binnen was, ging alles opeens echt heel snel. Nog geen drie weken later kwam ik in contact met de gastfamilie waar ik naar toe ga en vanaf toen ging alles echt als een sneltrein. Ik had echt niet gedacht dat ik nu al in aussie zou zitten, maar het is echt zo! Drie weken gelden had ik een interview met mijn hostmum, sarah en een dag later hoorde ik al dat ze voor mij hadden gekozen, echt super leuk! Het is wel even wat anders dan ik in mijn hoofd had, eerst wou ik graag in een grote stad zitten als melbourne of brisbane. Maar ze wonen dus op Tasmanie, buiten de stad. Maar het belangrijkste is natuurlijk de familie, en die is echt top! Ze zijn ontzettend enthousiast. En dit is ook best wel uniek, ik heb foto´s gezien van het uitzicht en dat is echt suuuper mooi! Het liefs wouden ze mij al een week later daar hebben, wat nog wel even voor wat stress-momentjes gezorgd heeft, aangezien er nog super veel geregeld moest worden. Maar 15 november was het dan zover, op naar australië!
Niet alles is helaas goed geregeld, er waren nogal wat misommunicaties tussen het nederlandse en australische au-pair bureau... Maar mijn spulletjes en alles had ik wel bij elkaar (zoals jullie niet anders van mij gewend zijn, heb ik mijn koffer pas de dag ervoor echt ingepakt haha, maar het is gelukt :)). Het plan was dat ik in sydney eerst een 3-daagse oriëntatie en een transfer vanaf het vliegveld naar het hostel zou hebben. Daarna zou ik dan doorvliegen naar mijn gastfamilie, in Tasmanië. De nacht voor vertrek kreeg ik een mailtje van de australische organisatie. Omdat mjn vluchtgegevens zo laat waren doorgegeven, was er geen plaats meer voor mij in het hostel en alle andere hostels waren ook vol, dus dat ik maar even zelf op zoek moest gaan naar iets alternatiefs.. Maar gelukkig was er nog een mailtje binnengekomen dat ze toch nog iets geregeld hadden. Dit was wel wat buiten het centrum, in Bondi beach, wat echt super vet is want vanaf het hostel zie je de zee al! Maar omdat hier geen transfer heen zou gaan, moest ik dan zelf maar een taxi regelen wat 60 dollar zou kosten.. toch niet echt fijn als je denkt dat alles geregeld is. Uiteindelijk heeft mijn vader geregeld dat zij een taxi voor mij betalen dus dat was helemaal top! En toen krijg ik een smsje binnen, ja er is helemaal geen orientatie op zaterdag en zondag... en dat zijn nou net de dagen dat ik hier ben. Dus toen vroeg ik mij wel even af wat doe ik hier? Aangezien ik hier kwam voor de orienatie. Maar ja, let's keep positive! Ik ga gewoon lekker de stad verkennen en zometeen heb ik afgesproken met een andere Nederlandse au-pair, die hier in Sydney woont, wat echt super leuk is natuurlijk!
De vliegreis was lang, maar ik heb hem in ieder geval overleeft :) Op schiphol werd ik eerst nog uitgezwaaid door een heel uitzwaaicomité! Best een raar moment als je dan alleen de douane doorloopt... Vanaf schiphol vloog ik naar Londen, en vanaf daar naar Singapore en vanuit daar naar Sydney! Het grootste gedeelte van de reis zat ik naast een hele aardige zweedse meneer en mevrouw. Ik heb me prima vermaakt in het vliegtuig met filmpjes, muziekje, kletsen met mijn buren en natuurlijk veel eten, want ja elke keer dat ik dacht hmm ik heb wel honger kwamen er net weer wat stewardessen aan met eten. Helaas niet heel veel geslapen, maar toch nog wel eventjes gelukkig. Toen ik de zweedse meneer en mevrouw gedag zei, zei die meneer nog tegen mij en wel terug naar nederland komen he, niet verliefd worden haha! Hun dochter die ze gingen bezoeken was namelijk met een Australiër getrouwd.
Ondertussen begint het steeds drukker te worden hier op Bondi Beach. Ik ga denk ik in de tijd dat ik hier in Aus ben zeker een keertje surfen! Ik vermaak mij hier wel met surfertjes spotten, het ziet er echt supervet uit!
Mijn volgende blog zal waarschijnlijk vanaf Tasmanië zijn!
Annemiek
Lieve Anno,
Wat een super leuk bericht om te lezen. Goed aangekomen en nu al zo erg naar je zin, super fijn! Geniet nog even daar in Sydney en dan op naar Tasmanie. Ben benieuwd naar je verhalen via skype. Dikkekus!
hi Anne,
Wat fijn dat het zo'n leuke plek is waar je nu bent! Ik heb op een webcam van bondi beach het prachtige uitzicht op zee en surfers gezien. Alvast een hele goede reis naar Tasmanie morgenochtend liefs Juliette
Hoi Annemiek,
Mooi dat je goed bent aangekomen. Geniet maar even aan het mooie strand van Bondi. Mama had de webcam gevonden !!! Mooi strand en hoge golven om te surfen.
Het lijkt me ook wel lekker om even 2 dagen bij te komen van je lange vliegreis.
Nu nog een kleine tripje naar Tasmanie en je bent er!
veel plezier nog en ook erg leuk om je verhaal te lezen.
groetjes,
Kees
Superleuk An! Jammer dat het allemaal zo slecht geregeld was, maar zo te lezen red je je wel :) Heeeel veel plezier. xxx
Wat goed dat je heel bent aangekomen, en dat je het ondanks de probleempjes, toch goed naar je zin hebt! Veel plezier de eerste twee daagjes in Sydney en een goede reis naar Tasmanië!
Callina
Ik las je verhaal in jou stem. Dat was grappig.
ennieweees, have fun, en niet te veel over de hotte australische surfers heen kwijlen!
Hallo Annemiek,
Wat fijn dat je goed aangekomen bent en nu lekker surfen op Bondi beach, geniet van het mooie weer.
Morgen goede reis naar Tasmania.
Dikke knuffel van oma.
Lieve An,
Wat superleuk dat je ons een beetje meeneemt op je reis naar Aussie. Leuk om te lezen dat je het zo leuk hebt. Ik ben heel benieuwd naar de volgende post!
Veel plezier en maak ons niet te jaloers,
Ik mis je nu al. Ga surfen ja, en pas op voor de haaien:) Veel succes met je reis naar Tasmanie, liefs xxxxxxx
Super stoer Annemiek! Geniet er van!